Tema: Cum faci sa-ti construiesti o viata buna?

Universul are legi dupa care functioneaza. Una dintre ele este Legea primesti ceea ce ai semanat. Daca tu vrei sa ai o viata buna, ofera bunatate. Daca oferi bunatate, primesti bunatate.

Noi avem o unealta foarte buna numita mintea, ea a fost creata pentru a supravietui si nu pentru a creste personal si spiritual. Mintea este logica. Cand tu ii aduci argumente logice mintii, ea devine din “aparatorul speriat al vietii tale”, un aliat bun si constiincios care construieste.

Cu urmatoarele legaminte noi vom face din minte un aliat, care va construi o viata mai buna pentru noi. Motivatia va fi iubirea, asa iti vei construi o viata buna. Pe de alta parte, nu vei vrea sa gresesti si sa aduci in viata ta experiente rele, adica frica te va face sa nu alegi raul.

Cele 10 legăminte sau precepte morale

1. Protejează viața: ai grijă de sănătatea celorlalți, ai grijă ca oamenii să nu se rănească, ridică coaja de banana de pe jos, altcineva ar putea călca pe ea.
2. Onorează proprietatea celuilalt: respectă timpul celorlalți ajungând la timp la întâlniri, nu folosi obiecte care nu îți apartin fără acordul proprietarului, nu folosi materiale audio-video care în mod normal sunt contra-cost.
3. Puritate sexuală: respectă relațiile celorlalți, nu te “băga” intr-un cuplu.
4. Spune adevărul, fii sincer, onest: să fii atent că persoana să aibe o imagine fidelă cu ce ai tu in minte.
5. Adu oamenii împreună, unește-i prin cuvintele tale.
6. Vorbește cu blândețe: exprimă-te în cuvinte blânde, care nu rânesc.
7. Vorbește cu integritate: când vorbești cu cineva, discuția să aibă sens, să fie cu folos cu sens de creștere, nu vorbe “goale”, bârfe, etc.

8. Bucură-te pentru succesul celorlalți: pentru succesul in carieră, daca îți doresti să cresti în cariera ta, pentru frumusețea celorlalți dacă îți dorești să te percepi mai frumos, pentru bogăția celorlalți dacă îți dorești să ai o viață mai abundentă și prosperă. Tot ce îți dorești vreodată în viață aceasta, dacă incepi să apreciezi in exterior, când le vezi la ceilalți (frumusete, corp frumos, bogatii materiale, etc) îți planteaza ție 10% din semințe și tot ceea ce vrei să ai, începe să se apropie de tine din ce in ce mai mult. Funcționează!

9. Empatizeaază cu necazul celorlalți: când vezi pe cineva in suferință, sa nu spui vreodata “lasă că merită ce i se întâmplă”… în loc să îl judeci, gândește-te că a ajuns in situatia dată din neștiință si empatizeaază cu suferinta acelei persoane, susține-o dacă ai cum, nu te bucura când competitorul tău e în necaz, are probleme în firmă; daca tu te vei bucura de necazul lui, ghici ce plantezi? Cine urmeaza sa fie in aceeasi situatie? Cel care se bucură de necaz. In schimb empatizeaază cu situația lui cel puțin, si dacă e posibil, șuștine-l într-un fel sau altul.

10. Înțelegerea pixului: să ai frecvent in minte ideea de pix, în orice situație din viața ta, să înțelegi ca tot ceea ce experimentezi vine de la tine, din ceea ce tu ai plantat în trecut, ești forțat de tiparul plantat anterior, să experimentezi ceea ce experimentezi acum in viața ta; avand frecvent in minte ideea de pix, nu mai reactionezi atât de mult si atunci reduci replantarea semințelor care te fac sa reacționezi; adu-ți aminte: vine de la mine!

Daca vrei o viata mai buna, planteaza seminte prin faptele, vorbele si gandurile tale bune. Orice lucru bun vine din bunătate. Iesi din pozitia victimei, orice lucru care crezi că există în exteriorul tău independent de tine este o sursă de suferință. Planteaza bunatate!

Am preluat informatii din articolul de aici!

Tema:

Pe un carnetel noteaza zilnic toate faptele, cuvintele si gandurile bune pe care le traiesti!

Ai focus pe ce este bun si ignora cu buna stiinta ceea ce nu este bun!

Ofera bunatate si vei primi bunatate!

Tema este pentru Grupul Oamenilor Sanatosi, Iubiti, Prosperi si Fericiti!

Autor Marius Robert Dinu

Coach Marius Robert Dinu la Coaching in natura cu Marius Robert Dinu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *