Simt bucurie!

Poti alege sa vezi jumatatea goala a paharului sau jumatatea plina! Poti sa plangi ca masina iti este blocata in noroi sau se te bucuri de fiecare clipa!

„Jocul bucuriei” este cel mai simplu joc de pe pamant, in fiecare clipa sa alegi sa te bucuri de situatia in care te afli! Cat suntem copii il jucam, pana cand adultii ne strica jocul si apoi il uitam! Acest joc a fost surprins cu multa bucurie de Walt Disney in filmul Pollyanna!

Tu simti bucurie in fiecare clipa?

„- Vedeti, eu întotdeauna mi-am dorit o păpusă, dar nu am avut niciodată bani pentru asta. Asa că tata le-a scris altor misionari să-mi trimită o păpusă la mâna a doua („second hand”). A fost o eroare comică. Când au venit pachetele cu ajutoare, în loc de păpusă, am primit o pereche de proteze. Bine-nteles că am fost foarte dezamăgită, dar tatăl meu a inventat atunci jocul bucuriei. „Hai să nu ne posomorâm. Să încercăm să găsim un motiv pentru care să fim bucurosi.” Si ne-am jucat jocul acesta o vreme, si am început să găsesc motive să fiu bucuroasă, uitând de păpusă.
– Ce poate fi optimist la o pereche de proteze?
– Tatăl meu a zis să fim bucurosi că nu avem nevoie de ele!

O altă scenă minunată si plină de întelepciune îi pune în dialog pe Pollyanna si pe preotul orăselului ce obisnuia să aibă abordări amenintătoare în predicile lui, să-l portretizeze pe Dumnezeu răzbunător si darnic în pedepse. Fetita îi povesteste cum si tatăl ei avea dificultăti în a ajunge la sufletele enoriasilor până si-a dat seama si a început să aplice în activitatea lui de misionar evidentierea a ceea ce e bun în oameni, iar predicile sale s-au axat de-atunci pe textele bucuriei, texte fericite si optimiste din biblie.

Stiti că sunt 800 de astfel de texte vesele în biblie? Tatăl meu spunea că dacă Dumnezeu s-a ostenit să ne spună de 800 de ori să fim veseli si să ne bucurăm, înseamnă că a vrut să facem asta.”


Autor Marius Robert Dinu

Coach Marius Robert Dinu la Coaching in natura cu Marius Robert DinuUn gând despre “Simt bucurie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *