Sa unim fapta buna cu smerenia

In weekend ma plimb in natura, evadez din oras, imi petrect timpul cu mine si cu sufletul meu. Dar acum nu a fost sa fie, am ales sa ajut sambata la o conferinta in oras si duminica efectiv nu am planuit nimic. Evident ca duminica este pentru odihna si biserica. Asa ca vrand-nevrand am plecat spre biserica, spre Manastirea Lipnita! M-am lasat in Voia Domnului!

Drumul ca de fiecare data este motiv de bucurie pentru mine, ceata si gheata erau inlocuite din loc in loc de un soare arzator si de troiene de zapada. Un amestec de peisaje care te faceau sa te gandesti cat de norocosi suntem ca traim aici, in Romania. 

Ajunsi la manastire am participat la slujba, la liturghie! Si ca de fiecare data, pilda si predica a facut “click” in mine!

„Zis-a Domnul pilda aceasta: doi oameni s-au dus la templu ca sa se roage: unul era fariseu si altul vames. Fariseul, stand drept, se ruga in sine astfel: Dumnezeule, iti multumesc pentru ca nu sunt ca ceilalti oameni, rapitori, nedrepti si desfranati, sau ca acest vames. Postesc de doua ori pe saptamana si dau zeciuiala din toate cate castig. Iar vamesul, stand mai departe, nu indraznea nici ochii sa-si ridice spre cer, ci isi batea pieptul sau si zicea: Dumnezeule, milostiv fii mie pacatosului. Va spun voua ca acesta s-a pogorat mai indreptat la casa sa, decat acela; pentru ca oricine se inalta pe sine se va smeri; iar cel care se smereste pe sine se va inalta.”

Si am primit raspunsul la intrebarile mele despre credinta, biserica, Dumnezeu!

Doamne Dumnezeul meu esti mereu in mine, Tu esti Tatal meu, Sufletul Meu a venit de la Tine si isi doreste sa se intoarca la Tine! Asa ca eu pot face, aici, pe pamant doar fapte bune, fara sa ma mandresc cu ele, sa respect legile tarii, bunul simt si legile credintei pentru ca al meu Suflet sa se poate intoarce in RAI, de unde a venit!

Viata este frumoasa, ma pot bucura de atat de multe, pot sa traiesc intens, sa ma bucur de fiecare clipa, fara sa deranjez pe nimeni, fara sa supar pe cineva si fara sa ma compar cu altii. Este viata mea si ar fi bine sa o traiesc! Este doar responsabilitatea mea si este totul in controlul meu!

Asa ca ieri am stat in manastire si l-am intrebat pe Parintele Luca tot ce aveam de intrebat si el mi-a raspuns cu pace si liniste, am ras, ne-am distrat si bucurat! Viata este atat de frumoasa! Si mereu exista raspunsuri la intrebarile pe care ti le pui, este totusi necesar sa pui intrebarile si in exterior si sa asculti raspunsurile. Poti intreba un om mai intelept decat tine si poti asculta raspunsul.

Am trecut si pe la Manastirea Dervent sa multumim pentru dorintele implinite desi trecuse doar o saptamana de cand le-am pus. Uneori ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit, totul este sa-ti dai voie si imediat primesti! Pentru ca tu cand ii dai lui Dumnezeu, iti dai tie si invers! 

In ultimile zile, m-am tot gandit la “Faca-se Voia Ta Doamne!” si acum am inteles si am simtit in viata mea, sensul si starea si mi-am folosit liberul arbitru si m-am dat din calea mea! Eu eram singurul care imi stateam in calea mea, dorind ceva, in felul meu! Eu eram singurul dusman al meu! Eu puneam conditii, eu ii puneam conditii lui Dumnezeu, eu … eu … eu …

Dumnezeu este acceptare, bucurie si iubire, fa-i Voia Lui traind in acceptare, bucurie si iubire!

Doamne ajuta!

P.S. Poti citi aici predica de duminica aceasta:

https://www.crestinortodox.ro/sarbatori/duminica-vamesului-a-fariseului/vamesul-fariseul-139575.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *