Nu renunta la propria putere! Ai incredere in tine!

Să nu renunțăm la propria putere de decizie în favoarea altcuiva! Să avem încredere în faptul că suntem capabili să luăm decizii!

Lumea este plină de oameni care sunt dornici să ne spună ce să facem cu viața noastră. Ei ne spun ce partener/ă să alegem… de ce ceea ce facem în prezent este greșit… ce meserie sau afacere să alegem…. de ce nu o să reușim… de ce o să eșuăm… Ei ne oferă propriile raționamente, și fac alegeri care ne privesc în locul nostru, dacă le dăm voie. În felul acesta noi suntem dispuși să cedăm altcuiva propria putere de decizie… E important să nu renunțăm la propria putere de decizie în favoarea altcuiva! E important să avem încredere în faptul că suntem capabili să luăm decizii!

Este nevoie să ne dezvoltăm încrederea în noi… pentru că așa devenim convinși că suntem capabili de a lua decizii personale.

Noi suntem cei care ne decidem propriul drum. Alte persoane ne pot oferi idei, însă alegerea finală ne aparține,.. viața ne aparține.

Noi suntem cei care ne cunoaștem cel mai bine. Alte persoane atunci când își spun părerea despre noi, se bazează pe informațiile pe care noi suntem dispuși să le dezvăluim… Doar eu știu care sunt bucuriile și momentele intime pe care le prețuiesc…. Doar eu imi cunosc propriile ganduri și percepții referitoare la ceea ce mă înconjoară…. Doar eu știu ce sunt dispus/ă să accept sau să resping atunci când este vorba de convingeri, locuri, persoane…. Doar eu cunosc drumul și procesul care m-au adus la maturizare… Doar eu cunosc fricile, prejudecățile, disprețul, furia, slăbiciunile cu care m-am confruntat…. Doar eu știu că sunt bunătate, blândețe, altruism, perseverență, putere, curaj…. Eu sunt propria bază de resurse… Doar noi suntem cei care ne cunoaștem cel mai bine.

Și dacă este încă important pentru noi să primim sfaturi de la alții, data viitoare când cineva ne oferă mostre de înțelepciune personală legată de modul în care este necesar să ne trăim viața, să ne adresăm următoarele întrebări:

– Se simt împliniți prin ceea ce fac ei?

– Fac ei ceea ce doresc?

Asta nu în seamnă să respingem toate părerile celor din jur. A ne baza pe ceillați pentru informații, perspective și idei noi poate fi un lucru benefic cand persoanle respective gândesc pozitiv și ne susțin cu scopul de a merge înainte. Un mentor, un lider, un coach poate să fie o sursă extraordinară și un ajutor pentru a rămâne pe drumul ales și pentru a avansa.

Indiferent de situație este important să ne întorcem către noi înșine, să nu renunțăm la propria putere de decizie în favoarea altcuiva. Să avem încredere în faptul că suntem capabili să luăm decizii.

(Lonica Dior – Life coach)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *