Fii propriul tau observator!

Astazi am fost sa platesc facturile de utilitati si telefoane. Mergeam spre locul unde urma sa le platesc si ma bucuram ca drumul spre acolo trecea prin parc. In gandul meu multumeam pentru ca am banii necesari sa platesc acele facturi. Imi reaminteam ca platesc pentru ceva ce deja am folosit. Sunt recunoscator ca am curent electric si tot confortul adus de acesta, cum ar fi viata mea fara curent electric, fara internet, fara gaz? Doamne fereste! 

Si cum multumeam eu in gand intru la casierie sa platesc, acolo casierita nu avea clienti si vorbea la telefon cu cineva de acasa, ii explica sa caute undeva ceva … ii zambesc, imi zambeste, era o femeie frumoasa pentru ca toate femeile care zambesc sunt frumoase.

Inchide telefonul, imi ia facturile si chiar atunci intra cineva cu niste lazi si cand a inchis usa la depozit s-a auzit un zgomot, semn ca lazile au fost trantite pe jos. Atunci casierita se incrunta si scapa printre dinti: “Asa tranteste-le! Bate-ti joc de ele! Doamne ce ma enerveaza oamenii astia!”

Am multumit, am zambit si am iesit luand chitantele, fiind observatorul propriei mele vieti am multumit lui Dumnezeu pentru lectia pe care tocmai mi-a dat-o si acum va scriu voua pentru ca am inteles ca aceasta este misiunea mea.

Ce invatam noi de aici:

  • Omul care cara lazile probabil uitase sa se bucure de munca lui. Si cea mai urata munca cand o faci cu bucurie devine mai usora si ma placuta. Oare daca ar fi intrat salutand, zambind, eventual glumind cu casierita ziua lui ar fi fost mai frumoasa? Oare greutatea lazilor i s-ar fi mai parut tot atat de mare?
  • Casierita daca ar fi zambit si furnizorului, daca ar fi vorbit cu el, daca nu s-ar fi suparat, daca nu s-ar fi enervat, ci din contra s-ar fi bucurat de munca sa. Oare nu ar fi fost si mai frumoasa, mai luminoasa, ziua de munca ar fi trecut mai usor si cu siguranta ar avea mai multe beneficii pe toate planurile vietii sale. Poate chiar ar fi fost sunata de acasa pentru ca se rezolvase ceea ce nu era rezolvat cand am intrat eu?
  • Cand mergi sa platesti orice factura bucura-te, ai primit deja servicii, cineva ti le-a dat fara sa platesti in avans, te-ai bucurat de ele, acum cu bucurie plateste si fii recunoscator. Cu siguranta astfel vei planta ca pe viitor sa ai bani pentru urmatoarele facturi. 
  • Am inteles ca daca eu vad aceste lucruri este raspunderea mea sa ii invat si pe alti oameni sa le vada pentru a avea o viata mai buna!

Traieste constient in prezent!

Daca traiesti avand mereu o stare negativa, atunci hai la o intalnire de coaching si impreuna vom descoperi ce pasi ai de facut spre o viata plina de bucurie, bunatate, iubire si fericire!

P.S. Personajele din aceasta poveste nu sunt decat fii lui Dumnezeu, sunt ingeri deghizati si care interactioneaza cu tine doar pentru ca tu sa pricepi ceva si sa faci Voia Domnului!

Autor Marius Robert Dinu

Coach Marius Robert Dinu la Coaching in natura cu Marius Robert Dinu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *