Eu am dreptate si tu ai dreptate!

Eu ma consider o fiinta spirituala! Stiu din mai multe surse ca tot ce vad eu la altii este o reflexie a mea. Oricat mi-as dori sa ma uit cu atentie la cineva si oricat l-as studia voi recunoaste in el, voi intelege, voi simti doar ce este in mine.

Sa facem o paralela, ca tot am formare de matematica, cu limbile straine, la astea chiar nu ma pricep. Daca eu vorbesc romana bine, nativ si un pic de engleza, cand ma voi intalni cu un german si el imi va explica atent, tacticos, pedant, vorbind rar si bine intentionat, eu din germana lui, voi intelege cateva cuvinte care seamana cu engleza, cateva cuvinte pe care le-am imprumutat in romana si mai mult din semnele si limbajulul lui non-verbal, adica voi intelege din ce spune omul acesta minunat, dar ceea ce stiam eu dinainte, eu voi intelege cat poate primi mintea mea pe baza experientelor mele anterioare. As putea invata ceva nou de la el, dar putin, foarte putin. Asa ca …  in principiu ceea ce vad este ce este deja in mintea mea.

Si acum vine provocarea, te intalnesti cu cineva drag si acela te scoate din papuci, vezi in el multe, foarte multe defecte, ale cui sunt acele defecte? Ale persoanei dragi sau ale tale?

Persoana draga este doar oglinda TA! Asa ca daca vezi ceva in ea, imediat priveste in tine si vezi cand ai manifestat tu acel defect. Nu acuza, nu arata cu degetul spre ea, pentru ca atunci cand arati cu degetul spre cineva, un deget este spre el, trei spre tine si unul spre Dumnezeu! 

Putem discuta mult pe tema aceasta si vom ajunge mereu la concluzia ca totul vine din noi! Ca fiecare are realitatea, dreptatea sa! Atunci mai are sens sa discuti cu cineva? Mai poti sa argumentezi cuiva ceva? Ai putea sa-l inveti pe un om ca viata este altfel decat crede el acum. Intotdeauna fiecare dintre noi avem dreptate, fiecare dintre noi vedem, simtim, auzim o realitate a noastra, constient percepem foarte putin din ea, doar atat cat ne dam voie. 

Imagine de la pixabay

Cand o persoana draga vine la tine si-ti spune ceva orice, raspunde-i in gand ca o accepti asa cum este si raspunde-i cu voce tare ca o iubesti neconditionat si iubeste-o neconditionat, asta-i tot ce poti sa faci pe acest pamant!

Eu am dreptate si tu ai dreptate! Amandoi avem dreptate!

Multumesc! Va iubesc atat cat mai iubesc pe mine!


Autor Marius Robert Dinu

Coach Marius Robert Dinu la Coaching in natura cu Marius Robert DinuLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *