Cum primesti tandrete?

Semințe pentru a—l face pe partener mai tandru în timpul activității sexuale

“Cel mai obișnuit tip de suferință neintenționată pe care-l cauzăm celorlalți e prin vorbele noastre.

Acțiunile fizice și verbale sunt considerate produse secundare ale acțiunilor mentale – gândim înainte de a face sau a spune ceva, așa că gândurile sunt karma „brută”, karma la nivelul de bază, fundamental. Cuvintele total intenționate care rănesc pe altcineva se numesc o „cale karmică” sau o karma „plină” – ele includ atât declanșatorul mental, cât și cuvintele care ies în clipa următoare și îl rănesc pe celălalt.

Și cuvintele care rănesc neintenționat creează semințe negative, dar nu sunt atât de puternice cum sunt cuvintele intenționate. Și cele neintenționate sunt tipurile de semințe care creează un prieten care ne rănește vrând să ne provoace plăcere.

Trebuie să fim foarte atenți la ce le spunem celorlalți. Încearcă să fii foarte sensibil(ă) la modul în care cuvintele tale îi afectează pe oameni și uite-te cu atenție la fețele lor pentru a vedea cum reacționează când le vorbești. E foarte dificil să controlăm cu adevărat fiecare lucru pe care îl spunem celorlalți, dar prin practică și conștientizare putem să progresăm foarte mult.

Uneori tu poți să le spui celorlalți lucruri ușor sarcastice, pe care tu să le consideri drăguțe sau amuzante, dar s-a putea să afli că pe unii oameni îi rănești astfel”.

(Geshe Michael Roach – „Karma iubirii”, pagina 115-116)

Livia Soare
Poti comanda cartea de aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *