Cum preluăm controlul asupra propriei vieți?

Putem să privim înapoi la situațiile de viață prin care am trecut cu regret și cu sentimentul unor ocazii pierdute… Sau ne putem transforma experiențele de viață în aventuri… ale împlinirilor personale…
De câte ori ai permis să îți controleze viața o anumită relație sau un anumit aspect, în loc să deții tu controlul?
Frica noastră, că nu știm încotro ne va duce schimbarea lor, pare a fi paralizantă… Refuzăm să ne asumăm inițiativa. Ne mulțumim cu ce avem și înțepenim acolo… Renunțăm la ideea de a obține ceva mai bun.


Nu este niciodată prea târziu să ne schimbăm și să ne dăm seama că trecutul nu ne influențează viitorul, decât dacă permitem acest lucru…    
Dacă nu îți place nivelul la care te afli într-un anumit domeniu al vieții tale, alege să schimbi starea de lucruri.
Începe să faci acest lucru chiar acum!
Primul lucru necesar pentru a face orice schimbare este necesitatea de a alege.
Hai să ne exersăm opțiunea de a alege!
Ne putem alege propriul destin și avem nevoie de consimțământul unei singure persoane pentru a începe procesul de schimbare. Această persoană suntem noi înșine. 
Hai să credem în noi înșine! Când suntem supuși cu adevărat unei provocări, noi suntem cea mai bună și mai de încredere resursă pe care o avem la dispoziție.
Hai să îi acceptăm pe ceilalți așa cum sunt!
Hai să decidem singuri pentru noi! Când luăm decizii în favoarea noastră, acumulăm putere personală.
Hai să ne asumăm responsabilitatea pentru toate acțiunile noastre! O viață trăită cu încredere este o viață împlinită.
Putem face în așa fel ca lucrurile să se întâmple.

Și când pare că nu mai funcționează nimic, și cînd nu știi exact ce vrei de la tine, de la relație, de la partener, de la viață poți apela la un coach. Te poate sprijini să afli exact ce vrei. Te poate ajuta să afli ce este important pentru tine, să afli ce vrei cu adevărat, în ce etapă a vieții tale ești.

Și dacă știi exact ce vrei, dar ești confuz asupra căilor pe care este necesar să le alegi, sau mai degrabă ce cale să urmezi, un coach te poate însoți să iți clarifici opțiunile, să generezi noi opțiuni și să o alegi pe cea potrivită pentru tine. Calea o alegi tu, nu coachul!

Camelia Lonica Dior – Life coach

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *