Alege schimbarea prin credinta fara durere si suferinta!

O duminica minunata petrecuta in locuri pline de bunatate! 

Drumul de la Constanta pana la Lipnita a fost o minune pentru ochi, totul era alb, campul, padurea, dealul, valea, doar soseaua era neagra, multumita drumarilor nostri harnici. Efectiv nu puteam inceta sa ma minunez cat de frumos este totul!

Ajunsi la Manastirea Lipnita am participat la slujba si am avut parte de momente unice in timpul liturghiei si mai ales in timpul citirii evangheliei pentru ca de fiecare cand stau in liniste si pace primesc raspunsuri. 

Se povestea cu Vamesul Zaheu, seful vamesilor, cel mai rau si lacom om din tinut, un om neiubit de oameni, a cautat si s-a urcat intr-un copac, intr-un dud, nu din curiozitate, ci pentru ca avea o cautare interna, sa-l vada pe Iisus Hristos. Ceea ce l-a facut sa urce in copac a fost un strop de credinta. Cand Iisus a spus in fata tuturor “Zaheu mergi acasa ca vin la tine”, el cu bucurie s-a adus acasa si a pregatit casa si masa. Din marea lui bunatate, Iisus a vazut credinta din inima lui Zaheu si desi toata lumea nu-l iubea pe Zaheu, El s-a dus in casa lui si i-a mantuit pe toti din acea casa.

Intelepciunea de aici ar fi ca daca ai in suflet Un Strop de Credinta poti alege constient sa lasi raul in spate si sa mergi pe calea binelui. Asa a facut Vamesul Zaheu, cel mai lacom om din tinut, prin intalnirea cu Iisus Hristos el a devenit bun si milos, oferind jumatate din averea sa saracilor. Aceasta schimbare nu a avut loc prin durere si suferinta pentru ca a existat un pic de credinta.

Si tu poti sa-L intalnesti duminica la Sfanta Liturghie pe Iisus Hristos si sa alegi sa nu mai traiesti in ganduri rele, sa nu mai spui cuvinte rele sau sa nu faci fapte rele, ci sa alegi constient, facand Voia Domnului sa ai doar ganduri bune, sa ai cuvinte bune si sa faci doar fapte bune. Daca tu vrei sa faci o schimbare in viata ta, poti alege sa devii Omul Nou, omul plin de bunatate si iubire.

Ziua noastra a continuat cu o masa minunata oferita de maicute in sfanta manastire. De fiecare data cand mananc la manastirea ma minunez de cat de bune sunt bucatele. Apoi am stat de vorba in liniste, pace si prietenie cu parintii, ne-am bucurat de zapada de afara si de caldura pe care toti o simteam in suflete.

Popasul la Manastirea Dervent, plimbarea pana la Izvorul Tamaduirii si apoi vizita in Pestera Sfantului Andrei, slujba de dupa-amiaza de la Manastire si uimirea din noi sa descoperim vechea cetate romana de la Adamclisi, toate acestea ne-au dus la cu gandul ca este atat de usor sa eviti suferinta alegand constient sa faci fapte bune si sa nu mai faci fapte rele. In astfel de locuri sunt recunoscator pentru tot ce primesc, desi eu ofer atat de putin, eu imi ofer doar timpul meu si primesc TOT! Multumesc!

Inchei prin a va reaminti ce a spus Iisus: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa; nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” El ne spune cum putem începe o relaţie cu El chiar acum… în loc să ne străduim şi mai tare să ajungem singuri la Dumnezeu. Iisus spune: „Veniţi la Mine….” „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie…”

Plimbarea, oamenii, predica, mama natura, toate mi-au dat acest raspuns in cor! Mi-am primit raspunsul meu, cel pe care-l cautam in ultima saptamana, de ce aleg sa merg in biserica duminica sa-l intalnesc acolo pe Dumnezeu, cand Dumnezeu este mereu cu mine? Pentru ca in biserica il gasesc mereu pe Iisus Hristos si el este calea, scurtatura, atunci cand alegi constient, fara durere si suferinta.Doamne ajuta!

Multumesc! Va iubesc!

Imagini de Violeta Isac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *